Wednesday, August 8, 2012

Fabric Shoes For Baby



These are some fabric shoes i made few times ago. I used 2 fabrics with different motif for each shoes

Baby Shoes


Fabric Baby Shoes
Sepatu Bayi
Sepatu Bayi Handmade

Tuesday, August 7, 2012

Crochet Hat For Fruma

This is 2nd time i made crochet hat. First time i made crochet hat with red colour for my nephew Fachry (4 years). Unfortunately he didnt like it then threw it on to the cupboard, hehe... I dont know where it is right now, maybe still on that cupboard or kept by his mom.

I didnt give up, then made another crochet hat, this time green colour. Not for Fachry ofcourse, because now i know he doesnt like to wear any kind of hats (and maybe crochet hat i gave before was too ugly). I gave 2nd one to Fruma my niece who live in other town, i sent it by post. My sister said Fruma likes it..... alhamdulillah.

green crochet hat

Friday, August 3, 2012

Ramadhan Giveaway Winner ......

Masih pada puasa kan ? Moga puasanya lancar ya teman2.
Dan... sekarang saatnya diumumin nih sapa yang beruntung di Ramadhan Giveaway dari Nimble Fingers Zone n Xara Jasmine Shop

Yang beruntung dapetin 1 buah pashmina n 2 buah bross adalah ......

-Vanisa Desfriani -

CONGRATULATION !!!

Selamat ya !!! I'll contact you as soon as possible .
Terima kasih untuk teman-teman semua yang udah ikut meramaikan Ramadhan Giveaway kali ini . Yang belum beruntung jangan sedih ya, inshAllah akan ada kesempatan lagi untuk ikut giveaway berikutnya. Sapa tau yang berikutnya salah satu dari kalian yang beruntung. See you on the next giveaway ya ... !!! ^^

Friday, July 20, 2012

Ramadhan Giveaway from Nimble Fingers Zone & Xara Jasmine Shop

Ramadhan Giveaway



Marhaban Yaa Ramadhan !!!



Di bulan Ramadhan yang penuh berkah ini, Nimble Fingers Zone bersama Xara Jasmine Shop pingin ngadain RAMADHAN GIVEAWAY ....


Hadiahnya : 1 buah pashmina sama 2 bross untuk satu orang pemenang yang beruntung


Ayo untuk para giveaway hunter siap-siap ya !!!


How to win this giveaway (Optional) :

2. Follow twitter @nimblefingersz and @xarajasmineshop
3. Join/Like Nimble Fingers Zone and Xara Jasmine Shop on Facebook
4. Put Ramadhan Giveaway on your sidebar




5. Share this GIVEAWAY on ur blog, twitter or facebook (dont forget to leave your e-mail, link, comment or mention us !)

Syarat 1 - 5 optional, yang punya twitter boleh pake twitter, yg punya facebook, boleh ikutan via FB, atau yg join via blog boleh jg. Point plus buat yg bs memenuhin smua syaratnya...


This giveaway open for Indonesia resident only.
Pemenangnya inshAllah akan diumumkan tanggal 3 Agustus 2012


Good Luck ya !!!



Sekalian mo ngucapin selamat menjalan ibadah puasa bagi yang menjalankan, semoga di bulan Ramadhan yang penuh berkah ini kita bisa lebih mendekatkan diri pada Allah SWT dan bisa beribadah dengan ikhlas. Mohon maaf lahir dan batin jika ada salah dan khilaf




Monday, July 9, 2012

I won Indonesia CraftyBlog First Giveaway ^_^


Alhamdulillah, akhirnya datang juga...
Beberapa waktu lalu saya mengikuti giveaway pertama dari Indonesia Crafty Blog. Coba tebak siapa yang memenangkan giveaway tersebut... ternyata... saya yang beruntung... alhamdulillah.
saya memenangkan sebuah buku 100 Pretty Little Projects: Pincushions, Potholders, Purses, Pillows & More (Pretty Little Series)



Postingan yang telat sebenarnya, karena pemenangnya sudah diumumin dari tanggal 22 Juni 2012. Hadiahnya baru saya terima hari ini karena butuh waktu untuk pengiriman buku dari amazon.com, tapi lebih cepat sampai dari prediksi waktu yang diinfokan.
Alhamdulillah senang sekali rasanya, pertama kali ikut giveaway, pertama kali juga menang ^_^

Dan... seperti inilah bukunya

Tebel juga untuk ukuran buku craft, 311 halaman. Ada banyak craft project yang menarik di dalamnya, so excited.








Thanks to mbak Ayu dari Indonesia Crafty Blog. Semoga semakin sukses dengan karyanya... JazakAllah khair :)



Tuesday, June 26, 2012

Roses Ribbon Embroidery

This is second time i practised ribbon embroidery. Ribbons i used are made from satin material but in some different size.
The result as you can see below :

Roses Ribbon Embroidery
Ribbon Embroidery




Sunday, June 17, 2012

Fabric Shoes for Baby Nabil


Beberapa waktu lalu saya dapet kabar, alhamdulillah dapet 1 lagi ponakan baru. Nana temen kost yang bertahun2 tinggal serumah lahiran. Udah lama banget ga ketemu ma dia sebenernya, karena sekarang tinggal di 2 kota beda pulau, tapi masih sering kontak2an, pernah bisnis bareng juga tapi terpaksa harus berhenti karena Nana sibuk dengan keluarga n kerjaan barunya. Dede bayinya cowok, dikasih nama Ahmad Nabil Musthofa, panggilannya Nabil.

Bingung mikir mau kasih kado apaan untuk dede' Nabil. Setelah hunting-hunting akhirnya dapet beberapa barang, tapi rasanya masih ada yang kurang. Harus ada sesuatu yang berbau handmade. Kebetulan ada stock kain motifnya cucok utk baby cowok, akhirnya saya bikin sepatu bayi. Seperti ini hasilnya...



sepatu bayi
karena babynya cowok, jadi dbikin yang simple2 saja


fabric baby shoes

Saturday, June 16, 2012

Flower Ribbon Embroidery



Today i learn about ribbon embroidery. Practising some embroidery stitches is fun. I couldn't find silk ribbons in the market. They only sell ribbons from satin and organza, so only those type of ribbons i get. Here are some of them i can show. Still very bad and too simple i think...


a basket of flower ribbon embroidery

ribbon embroidery
sulam pita
embroidery

Friday, May 25, 2012

Mini Bazaar di Kantor


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم


Jumat 25 Mei kemarin, Nimble Fingers dapat kesempatan ikutan mini bazaar dikantor. Informasi bazaarnya mendadak, jadi persiapannya seadanya (baca : kurang banget). Stock barang-barang handmadenya cuma bisa disiapin 2 hari, itupun hanya bisa ngerjain menjelang / sehabis subuh, karena malem tepar, siangnya kecapekan kerja . Supaya lebih rame akhirnya dijadiin satu sama produk-produknya Xara Jasmine dan joinan juga sama Anggitsa Flower

Ini beberapa foto yang sempat diambil dari event tersebut.



Mejanya udah penuh, padahal ini baru persiapan , produknya Anggitsa Flower belum masuk, udah ga kebagian tempat.





(kiri : Mbak Asih Anggitsa Flower)

(Ini yang numpang mejeng Juragan Baju Mbak Indah Hanifah412 sama si imyut Takiya, "makasih udah didaftarin bazaar ya mbak ^_^ ")

Laporan selesai....


Sunday, April 22, 2012

Chain Brooches "Mmbem"


Other Chain Brooches i made with different colours :



hot pink chain brooches, hot pink brooch, hot pink fabric brooch


soft pink chain brooches, soft pink brooch, soft pink fabric brooch
hot pink chain brooch, hot pink brooch, hot pink fabric brooch


red chain brooches, red brooch, red fabric brooch
red chain brooch, red brooch, red fabric brooch
soft pink chain brooch, soft pink brooch, soft pink fabric brooch
chain brooches, cream brooch, cream fabric brooch
chain brooches,brooch,\fabric brooch



Fabric Brooches Mix Crochet


I made rose from fabric, but it was too small for brooch. So i added pearls in its edge and made crochet to make it looked bigger.




Fabric Brooch with crochet -- nimblefingerszone
Rose Brooch with crochet -- nimblefingerszone






Sunday, April 15, 2012

Chain Brooches


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم


Due to less time i have, last weekend i only could make some brooches. I made chain brooches, with the same method like i used to make pin cushion, but with different size, smaller. This kind of brooch is very easy to make. I didn't use metal for its chain, but changed it with artificial pearls. If u wanna see, here they are ....




Chain Brooch 01 -- Nimble Fingers Zone


Chain Brooch 02 -- Nimble Fingers Zone
Chain Brooch 03 -- Nimble Fingers Zone

Chain Brooch 04 -- Nimble Fingers Zone
Chain Brooch 05 -- Nimble Fingers Zone

Wednesday, March 14, 2012

Crochet Flower Brooches With Tail



Some new crochet flower brooches, this time with additional tail from beads.
Preview before they all sold out ^_^




Crochet Flower Brooches With Tail | Nimble Fingers Zone
Crochet Flower Brooches With Tail | Nimble Fingers Zone
Crochet Flower Brooches With Tail | Nimble Fingers Zone
Crochet Flower Brooches With Tail | Nimble Fingers Zone

Tuesday, February 28, 2012

Crochet Cactus

Trial and eror making new crochet project, and the result is : CROCHET CACTUS

(not too bad for a beginner i think ^_^, )



will make other kind of cactus inshAllah....






Monday, February 13, 2012

Crochet Flower Brooches

"Crochet" is my new hobby i think. I'm still a new beginner in this field. But learning to make some crochet projects is really fun. It's kind of addictive, finish with one project want to continue making others.
These are some crochet brooches i made last weekend :)



Saturday, January 14, 2012

Orange Pillow Case With Flower


Last week I made simple pillow case with decoration flowers
I have a lot of soft poliester material with solid colours, red, black, yellow, soft pink, hot pink and blue. For this project i chose orange colour, it looks fresh.
For decorating the pillow case i use felt material.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More